Header

Stiže novi nastavak filmskog hita ‘Matrix‘?

Studio Warner Bros. navodno planira rad na novom nastavku ‘Matrixa’, koji je svojevremeno revolucionirao filmsku industriju. Prema navodima The Hollywood Reportera, studio trenutno pregovara sa scenaristom Zakom Pennom, koji se proslavio scenarijima za Avengerse, Elektru i X-mena, o radu na novom nastavku ‘Matrixa’.

Naime, još uvijek nije poznato što o svemu misle braća Wachowski, zaslužni za režiju originalnih filmova, a izvori pretpostavljaju kako studio Warner Bros. neće krenuti s projektom bez njihovog odobrenja.

Glumac Keanu Reeves, koji je glumio legendarnog Nea, indirektno je ranije izjavio kako bi volio ponovo tumačiti taj lik, ako se na projekat vrate braća Wachowski. Međutim, prema riječima izvora, studio od braće želi samo njihov ‘blagoslov’ o preuzimanju prava na franšizu, kako bi novi projekat odradili s novim rediteljem i glumačkom ekipom.
Datum početka snimanja novog filma još uvijek je nepoznat i postoji mogućnost da svi planovi o remake-u padnu u vodu. Prvi nastavak trilogije Matrix izašao je 1999.godine, nakon čega filmska industrija i SF filmovi više nisu bili isti.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on Twitter

Možda će vam se svidjeti i ovo...

1