Header

Albumi koje čekamo ove jeseni

Donosimo vam tri albuma koje čekamo ove jeseni.

Niall Horan, ‘Flicker’
Datum objave: 20.10.2017.

Bivši član mega popularne grupe One Direction, Nial Horan, objaviće debitantski album inspirisan kalifornijskim rokom 70-tih godina. Prvi singl “Slow hands” postao je pop hit. Horan je proveo šest mjeseci sa ekipom stvarajući pjesme za novi album: “Želio sam da ovaj album pude potpuno ličan, a najbolji način je bio da napišem pjesme sa svojim prijateljima”, zaključio je Horan.

Weezer, ‘Pacific Daydream’
Datum objave:27.10.2017.

Frontman grupe Weezer je oduvijek bio fanatik, a na novom 11. studijskom albumu svoj autorski rad je podigao na novi nivo. Naime, kreirao je softver koji je upario sve njegove zapise i ideje po tonalitetu i tempu.”Kao da sam sarađivao sam sa sobom”, zaključio je Cuomo.

Sam Smith, ‘The thrill of it all’
Datum objave: 03.11.2017.

Sam Smith se povukao nakon uspjeha debitantskog albuma “In the lonely hour” koji je osvojio Grammy nagradu i prodao se u preko 10 miliona kopija širom svijeta. “Otuđio sam se od porodice i prijatelja”, izjavio je nedavno. Nakon godinu dana pauze udružio je snage sa producentom Jimmy-em Napes-om (koji je napisao megahit “Stay With Me”), kao i nove saradnike Timbaland-a i R&B hitmakere Stargate. “Album je kolekcija kratkih priča koje sam proživio tokom protekle dvije godine života”, zaključio je Smith.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on Twitter

Možda će vam se svidjeti i ovo...

1